Over Mij


Het verhaal achter taalschool Tulipan.

Mijn hele leven heb ik me én Nederlands, én Pools gevoeld. Echter had ik weinig contact met Poolse mensen en dat vond ik altijd jammer. Alsof het voorbestemd was, kwam er enkele jaren geleden een mogelijkheid voorbij Nederlandse les te geven aan Polen. Dát ga ik doen, dacht ik, en voor ik het wist had ik hiervan mijn werk gemaakt. Niet alleen is dit mijn werk, maar ook mijn grootste passie.

Vanaf het moment dat ik erachter kwam hoeveel voldoening ik haalde uit het helpen van Poolse mensen met het Nederlands, heb ik nooit meer getwijfeld of dit was wat ik wilde doen. Inmiddels zijn we 6 jaar, 4 ontworpen cursussen, 100+ georganiseerde (bedrijfs-, groeps-, individuele) cursussen, heel, heel, heel veel cursisten en dus veel ervaring verder, en ik ben zó trots dat dit alles heeft geleid tot deze volgende stap die ervoor zorgt dat ik nóg meer mensen tegelijkertijd kan helpen: Het platform met de beginnerscursus én de mogelijkheid vragen te kunnen stellen.

Team

Hoe werkt het?

Wanneer je toegang koopt, ontvang je een bevestigingsmail met inloggegevens. NOG UITWERKEN

Voordat deze allereerste cursus, Poradź sobie w Holandii, er was, dacht ik: hoe mooi zou het zijn om een cursus te creëren waar men de basis leert in de dagelijkse situaties, zodat ze zich kunnen redden? Luchtig, kant- en klare zinnen, zonder al te veel grammaticale regels die ervoor zorgen dat iemand afgeleid wordt van datgene wat hij/zij écht wil: dat de boodschap overkomt en dat de ander hem/haar BEGRIJPT. Dit moest het worden. Een goed begin, op een laagdrempelige manier leren Nederlands spreken en de taal te begrijpen zoals die écht gesproken wordt, de muur doorbreken die mensen er vaak van weerhoudt te beginnen met spreken.

Het leren van het Nederlands kan niet zonder óók focus te leggen op hoe de taal écht gesproken wordt - de spreektaal dus. Iemand kan wel standaard Nederlands uit een boekje leren, maar om algemene dagelijkse gesprekken te begrijpen, moet men ook enige kennis hebben over de spreektaal. Nederlanders gebruiken namelijk heel veel woorden, zinnen en uitdrukkingen die we niet in boeken vinden. Dat is mijn specialisatie geworden en gebleven.

Advantages

Deze beginnerscursus is er gekomen, en is van start gegaan in 2017. Inmiddels is deze cursus al heel vaak gegeven en blijft het iedere keer weer een feestje om 'm te organiseren. Nu dus ook online beschikbaar.